روابط زناشوییمادران و بارداری

تاثیر موسیقی بر جنین

mae (1)

مادری که در دوران حاملگی یک قطعه پیانورا به طور مرتب گوش داده باشد کودک او بعدها شدیداً به این قطعه واکنش نشان میدهد و همین طور نوزادان نارسی که باید برای مدت کوتاهی از مادر جدا نگهداشته شوند از طریق موزیک سعی می شود که ارتباط لازم بین مادر و نوزاد برقرار شود و بدین طریق از صدمات احتمالی جلوگیری شود.

شنیدن اولین حسی ‌است که یک جنین از طریق آن با محیط اطرافش ارتباط برقرارمی‌کند. هفته اول لقاح جوانه گوشهای یک جنین با میکروسکوپ دیده می‌شوند واز هفته ۲۰ حاملگی جنین صدا‌ها و تونهای اطراف را می‌شنود و موزیک را هم حس می کند. امروزه از طریق موزیک تراپی سعی می شود که روی جنین و مادرتاثیرات مثبت گذارده شود.

یکی از اولین علایم شنوایی در جریان پخش موسیقی برای جنین های ۴ تا ۵ ماهه در زایشگاه مادران لندن به اثبات رسید.موسیقی بتهوون -برامس- راک تند آنها را بیقرار میکرد و موسیقی ویوالدی و موتزارت به آنها آرامش میداد.

جنین ها به ما میگویند که از صداهای خیلی بلند خوششان نمیآید ولی نه آنکه خواستار سکوت باشند.
در گریه نگاری از نوزادان دکتر هنری ترابی در استکهلم کشف کرد که نوازادان در نوع گریه خود دارای لهجه هستند که آنرا از گویش مادر در هنگام حاملگی می آموزند.

در دوران حاملگی جنین برای شنیدن صدای مادر مجهز تر است چون صدای مادران ریز تر است و صدای پدران بم تر .بخش های مربوط به شنیدن صداهایی با فرکانس بالاتر تا پیش از تولد کاملا رشد کرده اند ولی بخشهای شنیدن صداهای بم تا قبل از سن بلوغ به درستی تنظیم نمیشوند.

جنین به دو وسیله میشنود:

۱ ) رسانای هوایی (صوت از خارج وارد بدن شود و شنیده شود)
۲) رسانای استخوانی ( لرزه های صوت از طریق حلق و نای از طریق اعضای داخلی به جنین میرسد و رحم اتاقک صدا تبدیل میشود.)
جنین بیشتر از طریق رسانای استخوانی میشنود پس هر چه مادر میگوید برای جنین مفهوم تر است .

دکتر ابراهیم پور ضمن تأکید بر اهمیت قرارگرفتن کودکان درمعرض موسیقى هاى کلاسیک گفت: «به مادران توصیه مى شود در دوران باردارى بویژه از ماه چهارم به موسیقى گوش دهند و موسیقى هایى را انتخاب کنند که موجب آرامش و راحتى درخود آنها شود. این عمل موجب کاهش استرس مادر و جنین مى شود.»

mae

نقش پدر:

درواقع صداى قلب مادر مداوماً درگوش جنین طنین انداز است، ارتعاش صحبت ها و حرفهاى مادر ازطریق قفسه سینه به جنین منتقل شده و همچنین وجود ارتباط هاى بیوشیمیایى بین مادر و جنین نشان دهنده این مفهوم هستند که جنین ارتباط قوى تر با مادر نسبت به پدر دارد.

پدرهای عزیز برای صحبت کردن با جنین باید دهان را در نزدیکی شکم مادر قرار دهند و شمرده و زیر صحبت کنند. اگر صدای شما خیلی زیر -خشمگین -اضطراب آور باشد ممکن است کودک یاد بگیرد از آن بترسد یا آنرا تکرار کند. لیکن بیشترین صدایی که جنین شما میشنود صدای قلب شماست.

شما با آرامش خود صدایی ملایم را برای او ایجاد میکنید ولی اگر دایما مضطرب باشید کودک از طریق صدای قلب و هماهنگی با ترشح آدرنالین در خون شما دایما مضطرب است .جنین از صداهای ناگهانی مثل خوردن در به هم و …. به شدت میترسد .

از هفته ۱۸ به بعد با همسرتان دعوا نکنید چون جنین میشنود و تحقیقات نشان داده ضربان قلب جنین در هنگام دعوای پدر و مادر تا ۲ برابر شده، حتی گزارش سقط جنین پس از دعوای سخت هم شده است.

ارتباط کلامى مادر با جنین و وابستگى آن به هوش:

در پاسخ به این سؤال که مطالعه مادر در دوران باردارى و یا صحبت هاى علمى در این دوران و حتى ذکر آیه هاى قرآنى و… آیا منجر به افزایش هوش در کودک مى شود یا نه، مشاور خانواده معتقد است مسأله هوش بیشتر جنبه ژنتیکى و گاهى محیطى دارد، مطالعه قرآن و صحبت هاى علمى، گوش دادن به موسیقى هاى خاص و… به مدت طولانى در باردارى، در ناخودآگاه جنین نقش بسته و بعدها در بزرگسالى فرد، تمایل بیشترى به این موارد پیداکند.

به طور کلى نظریه موجود این است که قرارگرفتن کودکان درمعرض موسیقى هاى کلاسیک در دوران جنینى، بعد از تولد، در دوران رشد و حتى دوران دبیرستان موجب مى شود که کودکان باهوش تر و زیرک تر باشند. به طورى که در حال حاضر شواهد و دلایل زیادى از این نظریه حمایت مى کنند.

کشف وسیله‌ای برای گوش دادن موسیقی توسط جنین!!

محققان وسیله جدید پخش موسیقی طراحی کرده‌اند که با کمک آن جنین نیز می‌تواند در داخل شکم مادر به موسیقی گوش بدهد. وسیله جدید پخش موسیقی موسوم به «IPOD کودک» طراحی شده است.

به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این وسیله مجهز به یک کمربند منحنی تراز است که در داخل MP3 جاسازی می‌شود. همچنین دارای مجموعه‌ای از بلندگوهای خاص است که ضربه‌ها و لرزه‌ها را از موسیقی به جنین منتقل می‌کند.

البته کارشناسان برای این هدف استفاده از موسیقی‌های کلاسیک را پیشنهاد می‌دهند!

این وسیله با تلاش محققان کانادایی ابداع شده و در پشت کمربند آن سه مکانیسم بسیار ظریف وجود دارد که برای مادرانی که در انتظار تولد فرزندشان هستند، یک پیغام آرامش بخش ارسال می‌کند.

واکنش‌های جنین نسبت به موسیقی

تحقیق دیگری توسط توماس آرورنی و رنه فان در کار (محققان سرشناس رشد کودک) انجام شد که در آن با استفاده از امواج اولتراسوند و تکنولوژی فیبراپتیک به بررسی واکنش‌های جنین نسبت به موسیقی پرداختند. آنها دریافتند جنینی که در رحم مادر تحریک می‌شود، در زندگی آینده خود از نظر بینایی، شنوایی، زبان و مهارت‌های حرکتی پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت.

آنها همچنین دریافتند موسیقی جنین را آرام کرده و کمک می کند او قبل و پس از تولد راحت‌تر بخوابد. با جود تحقیقات فراوان و یافته‌های گوناگون، والدین واقعا نمی‌دانند باید چه کار کنند. نکته اصلی این است که باید جنین متولد نشده خود را طوری تحریک کنید که احساس راحتی کند. اگر فکر می‌کنید پخش آثار موتسارت برای جنین، جهش بزرگی در زندگی بعدی او به حساب می‌آید، پس باید به قضاوت خودتان اعتماد کنید. موسیقی تنها زمانی برای جنین خطرآفرین است که با صدای بلند یا به مدت طولانی پخش شود. به عبارت دیگر، به جای این‌که در اتاق خود کنسرت و سمفونی راه بیندازید، جنین را با صدای آرام موسیقی مورد علاقه خود آشنا کنید.

موسیقی و تاثیر آن بر روی کودکان

دکتر لامونت می گوید: هر نوع موسیقی که خودتان دوست دارید، قابل اجرا است و می توانید از آن نیز برای جنین و یا کودک خود استفاده کنید ولی ترجیحاً آرامش بخش باشد. لازم به ذکر است، فرکانس های بم و باس بهتر می توانند در مایع درون رحم به حرکت درآیند و برای جنین قابل شنیدن باشند.درآزمایشهای انجام شده روی یک خواننده اپرا به نام کاترین سنگلتن اپرا، مشخص شد ضربان قلب کودک را تغییر می دهد واین امر زمانی که تنالیته وریتم موسیقی عوض می شود، کاملاً محسوس است. لذا استفاده از موسیقی های کلاسیک بخصوص موسیقی موتسارت تأثیر بسزایی بر کودک وجنین دارد.یک خواننده پاپ اعتقاد دارد موسیقی را که درزمان بارداری همسرش برای پسرشان اجرا کرده است، ماهها بعد از فراغت همسر از زایمان برفرزندشان تأثیرگذارده است

او می گوید: قبل از آنکه پسرمان متولد شود ، بارها از یک موسیقی مشخص استفاده کردم. بعدها زمانی که کودکمان ۴ ماهه شد، هنگامی که گریه می کرد، با گوش دادن وشنیدن این آهنگ لبخند می زد وساکت می شد .«دکتر لامونت عقیده دارد؛اگر درسه ماه آخر بارداری از یک موسیقی مشخص «ترجیحاً کلاسیک» برای جنین استفاده شود، او دریک سالگی با شنیدن آن واکنش نشان می دهد وموسیقی را درک می کند. به عقیده کاترین سنگلتن تأثیر موسیقی که کودک در رحم مادر خود بارها گوش می دهد حتی بیش از ۱۲ماه است

او می گوید: زمانی که درماه پنجم بارداری خود بودم درحال اجرای قطعه موسیقی ای بودم وفرزندم درتمام این مدت این قطعه را می شنیده است. هنگامی که کودکم ۵ سال داشت بار دیگر این قطعه را اجرا کردم و او به مدت ۳ ساعت بدون آنکه کوچکترین حرکتی از خودنشان دهدیا خسته شود به این اجرا گوش می داد. موسیقی حتی پس از تولد کودک و بخصوص تا قبل از سن ۷ سالگی نیز تأثیر بسیار زیادی در پرورش هوش وحافظه کودکان دارد.

درسال ۱۹۹۳ دو فیزیکدان متخصص درامر پرورش وحافظه به نامهای گوردون شاو و فرانسیس رایچر۱۰دقیقه از ابتدای سونات نابغه بزرگ موسیقی کلاسیک ولفگانگ آمادئوس موتسارت را برای گروهی از دانشجویان دانشگاه کالیفرنیا اجرا کردند ونتیجه ای که یافتند،افزایش موقتی حافظه آنها بودبا این تأثیر باید بگوییم درسال ۱۹۹۸ درایالت جورجیای آمریکا دولتمردی به نام زل میلر جهت جمع آوری یک سی دیاز آثار کلاسیک تحت عنوان حافظه فرزندان خود را با موسیقی بسازید مبلغ یکصدوپنج هزار پوند سرمایه گذاری کردو به کلیه نو مادرانی که در بیمارستان ها درانتظار زایمان بودند و یا فارغ شده بودند  یک نسخه از این سی دی را هدیه کرد

برخی از مردم به این عقیده اند که تنها با گوش دادن به موسیقی تأثیری بر روی کودکان صورت نمی گیرد بلکه باید ساز مشخصی را آموخت. یک مادر انگلیسی صاحب دو فرزند دختر می گوید: پدر من در آمریکا تحصیل کرده و کتابهای زیادی درباره روانشناسی کودکان خوانده است،او همیشه می گفت به موسیقی گوش کنید ولی بیشتر به موسیقی کلاسیک و از همه بیشتر به موسیقی موتزارت چه برای فرزندانتان، چه برای خودتان و چه برای جنین!

دلیل آنکه تأکید بسیار زیادی بر موسیقی موتسارت بخصوص برای جنین شده است آن است که ریتم موسیقی او ۶۰ بار در یک دقیقه است که ضربان قلب کودک نیز با این ریتم برابری می کند و بسیار شبیه و همگون است و به همین جهت موسیقی موتسارت تأثیر بسیار زیادی برجنین و کودک می گذارد. همانطور که قبلاً هم گفتیم آرامش و موسیقی کلاسیک در روحیه کودک و جنین تأثیر مثبت بیشتری دارد، تا یک موسیقی پر تلاطم و خشن اگر چه انواع مختلف موسیقی بر روی کودکان تأثیر خاص خود را می گذارد، در مورد ریتم موسیقی باید بگوییم که ما می توانیم از برخی از موسیقی‌های راک یا پاپ و یا جاز که با ریتم کلاسیک همگام باشند نیز استفاده کنیم

در مطالعه ای که دکتر رایچر و همکارانش در آمریکا به عمل آوردند، نشان داده شده است که درسهای موسیقی و ارتباط دادن آنها با سازهای گوناگون تأثیر بسزایی در هوش کودکان خواهد گذاشت

منبع: iranvij.ir

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا