عمومی

۷ واقعیت جالب در مورد علم یادگیری

زمانی که فرد درک خوبی از توانایی های مغزی، محدودیت ها و عملکردها داشته باشد به راحتی میتواند بهره وری و مهارت های یادگیری خود را به طور چشم گیری بهبود بخشد. شاید این نکته جالب باشد که مغز انسان مرموزترین عضو بدن محسوب میشود و ما هنوز درک درستی از آن نداریم. در دهه های گذشته دانشمندان و محققان توانسته اند پیشرفت های مهم در زمینه یادگیری ارائه دهند. ما اکنون درک بهتری از نحوه یادگیری، به خاطر سپردن، سازماندهی و بازیابی اطلاعات افراد داریم.

بیایید برخی از مهم‌ترین پیشرفت‌هایی را که محققان در زمینه علم یادگیری انجام داده‌اند بررسی کنیم و بینش ارزشمندی در مورد چگونگی استفاده بهینه از مغز خود بدون اتلاف انرژی به شما ارائه دهیم.

۱٫احساسات بر توانایی یادگیری ما تاثیر می گذارند

توانایی ما در یادگیری تحت تاثیر چند چیز است که یکی از آن ها احساس ما است. تحقیقات نشان داده است که احساسات ما بر همه چیز از نحوه درک اطلاعات، نحوه توجه، نحوه به خاطر سپردن اطلاعات و چگونگی حل مشکلات تاثیر می گذارد. اطلاعات بیشتر

احساس استرس، اضطراب، ترس یا خجالت بدترین حالات عاطفی برای یادگیری هستند. سیستم لیمبیک توسط این احساسات فعال می شود. هنگامی که سیستم لیمبیک فعال می شود، در نحوه تولید حافظه اختلال ایجاد می کند. به همین دلیل است که ایجاد یک محیط آموزشی آنلاین امن و بدون استرس بسیار مهم است. اگر فراگیران شما آرام باشند، به آنها کمک می کند تا اطلاعات را بهتر یاد بگیرند و حفظ کنند.

۲٫تعامل اجتماعی برای یادگیری خوب است

برخی از یادگیرندگان ممکن است ترجیح دهند به آرامی توسط خودشان یاد بگیرند در حالی که دیگران ممکن است هنگامی که یادگیری از طریق تعامل اجتماعی انجام می شود بسیار بهتر یاد بگیرند. هم کاری یادگیرندگان با یکدیگر معمولا منجر به نتایج یادگیری بسیار بهتری می شود.

مطالعات تصویربرداری مغز نشان داده است زمانی که اطلاعات توسط افراد دیگر به روشی چندحسی ارائه می‌شود، تصاویر عصبی تعدادی از شبکه‌های عصبی را نشان می‌دهند که به طور همزمان با هم کار می‌کنند. تحقیقات همچنین نشان داده است که ما اطلاعات را به طور مؤثر از طریق نشانه های اجتماعی مانند یادآوری سخنان دیگران و الگوبرداری از اعمال آنها یاد می گیریم.

۳٫اطلاعات بیشتر همیشه به معنای یادگیری بیشتر نیست

هنگام پردازش اطلاعات، مغز باید کاری برای درک آن ها انجام دهد. به همین دلیل شما نباید حجم زیادی از اطلاعات را به یادگیرندگان خود ارائه دهید و انتظار داشته باشید که یادگیری افزایش یابد. نکته ای که در آن مغز فرد در معرض اطلاعات جدید قرار می گیرد، توسط دانشمندان مغز، اضافه بار شناختی نامیده می شود. هنگامی که اطلاعات جدید به یکباره وجود داشته باشد، منجر به اضافه بار شناختی می شود و در نهایت یادگیری را کاهش خواهد داد. منبع

دو راه اصلی برای جلوگیری از اضافه بار شناختی عبارتند از:

روش کمی: اطلاعات جدید کمتری ارائه دهید. به فراگیران خود اجازه دهید تا قبل از ارائه اطلاعات جدید، بیشتر آنچه را که در حال حاضر می آموزند، درک کنند.

روش کیفی: روش های ارائه خود را به گونه ای تغییر دهید که طاقت فرسا کمتر شود.

۴٫اشتباه کردن بخش مهمی از یادگیری است

هنگام یادگیری یک چیز جدید، معمولا هدف هیچ کس شکست نیست. به طور کلی، این چیزی است که ما می خواهیم از آن اجتناب کنیم. بدون شک، شما می خواهید همه یادگیرندگان شما دوره های آنلاین یا محتوای آموزشی خود را با موفقیت به پایان برسانند.

با این حال، علم یادگیری به ما نشان می دهد که اشتباه کردن در واقع بخش اساسی یادگیری است. برای مثال، اولین باری که سوار دوچرخه می‌شویم، همه ما بلافاصله رانندگی را یاد نمی‌گیریم، با تمرین بهتر می‌شویم. اشتباه کردن برای فرآیند یادگیری ضروری است و در یادگیری تحصیلی نیز صدق می کند.

اگر افراد برای موفقیت تحت فشار قرار بگیرند ممکن است مانع یادگیری شوند. تحقیقات نشان داده است که برخی از دانش آموزان وقتی به آن ها گفته می شود شکست یک بخش طبیعی و مورد انتظار از یادگیری است، بهتر یاد می گیرند و عملکرد بهتری دارند. این ممکن است به این دلیل باشد که احساس فشار کم تر منجر به عملکرد بهتر می شود.

علاوه بر این، هنگامی که بر خطاها تاکید می شود، یادگیرندگان معمولا بیشتر بر روی آن خطاها تمرکز می کنند تا آنچه که باید یاد بگیرند.

۵٫مغز نیاز به تازگی دارد

هنگامی که فراگیران شما به طور استثنایی بی حوصله هستند، با از بین بردن دامنه توجه و قدرت اراده، بر توانایی آنها برای یادگیری تأثیر می گذارد. برخی از مربیان احساس می کنند که دانش آموزان با تکرار مطالب یادگیری مفاهیم را آسان تر درک می کنند، در نهایت “تمرین کامل می کند”. در واقع معلوم می شود آنچه که مغز واقعاً میل دارد تازگی است.

نوزایی حالتی از قرار گرفتن در معرض ایده ها، تجربیات و چیزهای جدید است. هنگامی که ما در این حالت هستیم دوپامین آزاد می کند، یک نوروشیمیایی، که بخشی از مرکز لذت در مغز ما است. دوپامین در واقع نقش زیادی در انگیزه یادگیری ایفا می کند.

هنگامی که گیرنده ها هنگام یادگیری فعال می شوند، به ما احساس پاداش می دهند. تمرین چیزهای جدیدی که یاد گرفته ایم قطعا به پیشرفت ما کمک خواهد کرد، اما انجام همین تمرین به روش های جدید می تواند به ما در بهبود نتایج یادگیری و موفقیت کمک کند.

۶٫یادگیری از طریق آموزش به دیگران بهتر اتفاق می افتد

آموزش چیزی که یاد گرفته اید به دیگران یکی از موثرترین روش های مطالعه است. در واقع یک تکنیک مطالعه بسیار موثر بر روی این اصل طراحی شده است، به نام تکنیک فاینمن. این تکنیک هنگام یادگیری یک مهارت جدید یا مطالعه برای یک امتحان پیشنهاد می شود، یادگیرندگان در مورد موضوع خود طوری می نویسند که انگار در حال آموزش به فرد دیگری، حتی یک کودک هستند.

مفهوم کشف چگونگی توضیح یک چیز پیچیده، به طور خلاصه با استفاده از زبان غیر اصطلاحی به تثبیت یادگیری موجود کمک می کند و به شناسایی شکاف های دانش کمک می کند.

۷٫مغز ما براساس اصل استفاده از آن عمل می کند یا آن را از دست می دهد.

مغز ما دائما در حال ساخت و بازسازی مسیرهای عصبی است. مسیرهایی که بیش از همه مورد استفاده قرار می گیرند، معمولا به خوبی تثبیت و قوی تر می شوند. مسیرهایی که مورد استفاده قرار نمی گیرند، بیش از حد ساخته می شوند.

به همین دلیل است که وقتی از آن استفاده نمی کنید، زبانی که یاد گرفته اید، به اندازه کافی روان نیست یا ممکن است مدتی طول بکشد تا معادله ریاضی را که مدتی است انجام نداده اید، حل کنید.

یک مفهوم خوب برای استفاده، تکرار با فاصله است. این ایده که یادگیری را خالی کنید و چیزی را درست قبل از اینکه آن را فراموش کنید تکرار کنید، راهی عالی برای بهینه سازی یادگیری و به خاطر سپردن است.

یکی از مهم ترین راه ها برای اطمینان از موثر بودن دوره های آموزش آنلاین و مجازی ، درک فراگیران است. این اصول یادگیری، میتواند شما را بر روی این که کدام فعالیت تجریه یادگیری آنلاین را در شما افزایش میدهد، و چه فعالیت هایی امکان دارد تاثیرات چندانی نداشته باشد، متمرکز کند.

SkyPrep یک ابزار بسیار موثر برای یادگیری است.

۵ حقیقت علمی در یادگیری و مغز

  1. بلند خواندن و بیشتر یاد گرفتن
  2. تاثیر مثبت بازی های ویدئویی
  3. تئاتر و نمایشنامه برای بهبود عملکرد مغز خوب است
  4. یادگیری های پیوسته
  5. به مغز خود تصویر بدهیم به جای متن

https://fa.wikipedia.org/wiki/%DB%8C%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا