عمومی

6 بهترین موسسه داوری/حقوقی شهرکرد+ لیست کامل موسسات استان چ و ب

اگر از همشهری های عزیز شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان، اردل یا از هر جای استان بطور کلی از هم استانی های عزیز در چهارمحال و بختیاری هستید و دنبال یک موسسه حقوقی/داوری خوب برای رسیدگی به شکایت خود هستید، این مطلب برای شماست.

در اینجا با کمک تجربه چندین ساله، اولا فواید مراجعه به داوری یا موسسات حقوقی را توضیح میدهیم، بعد خدماتی که ارائه می دهند و بعدهم بهترین موسسات داوری در شهرکرد و استان چهارمحال و بختیاری را معرفی خواهیم کرد.

در اخر هم جدول لیست کامل همه موسسات داوری استان را درج می کنیم با ادرس، مدیریت و شماره تماس که براحتی می توانید به آنها دسترسی داشته باشید.

قبل از هر چیز خیلی ساده و خلاصه بگویم که موسسه داوری در واقع حکم دادگاه خصوصی را دارد و مدیر موسسه (یا همان داور پرونده شما) حکم قاضی را! اما با مزیت های بسیار زیاد که در این مطلب توضیح می دهیم.

موسسه حقوقی چیست؟ موسسه داوری چیست؟

موسسه حقوقی

موسسه حقوقی یک سازمان یا نهاد حقوقی است که به صورت حرفه‌ای و تخصصی در زمینه حقوق و قوانین فعالیت می‌کند. این نهادها معمولاً به منظور تسهیل در دستیابی به عدالت، حفظ حقوق و تعهدات افراد و سازمان‌ها، تحقیق و مشاوره حقوقی، نظارت بر اجرای قوانین و راهنمایی در امور حقوقی فعالیت می‌کنند. موسسات حقوقی می‌توانند شامل دفاتر وکالت، شرکت‌های حقوقی، دیپلماسی‌ها، دیوان‌ها، موسسات آموزش حقوقی، و مراکز مشاوره حقوقی باشند.

اهداف اصلی یک موسسه حقوقی شامل ایجاد و حفظ عدالت، رعایت حقوق انسانی، پیشگیری از تعارضات و حل و فصل اختلافات حقوقی است. این موسسات در حل اختلافات بین افراد، شرکت‌ها یا سازمان‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند و از مهمترین وظایف آن‌ها می توان به تفسیر قوانین، ارائه مشاوره حقوقی، نظارت بر اجرای عدالت، و ارتقاء فرهنگ حقوقی جامعه اشاره کرد.

موسسه داوری

یکی از زیرمجموعه‌های مهم و حیاتی موسسات حقوقی، موسسه داوری است. موسسه داوری یک نهاد مستقل و معمولاً غیردولتی است که به منظور حل و فصل اختلافات به صورت خصوصی و بدون نیاز به مراجعه به دیوان‌های عمومی یا دولتی فعالیت می‌کند. در موسسات داوری، اختلافات میان افراد، شرکت‌ها یا سازمان‌ها به صورت داوطلبانه به داوران حاکم شده و این داوران با مطالعه مستندات، شنیدن حرف های طرفین و ارائه رای به عنوان راه‌حل اختلاف به کار می‌پردازند.

مزیت اصلی استفاده از موسسات داوری، سرعت و کارایی در فرایند حل و فصل اختلافات است. همچنین، این نهادها به طور کلی از طریق رعایت حقوق طرفین، محیطی کارآمد و متناسب با موضوع اختلاف فراهم می‌کنند. برخی از موسسات داوری حتی در اسناد قراردادی مورد تایید طرفین درج می‌شوند تا در صورت بروز اختلاف، به عنوان مرجع اصلی در حل و فصل آن اختصاص یابند.

اهمیت موسسات حقوقی و به ویژه موسسات داوری در جامعه به عنوان وسیله‌ای برای پیشگیری از تعارضات و حل اختلافات، آشنایی با قوانین و مقررات، و تضمین عدالت و حقوق افراد و نهادها نه تنها در سطح ملی بلکه در ابعاد بین‌المللی نیز حائز اهمیت می‌باشد. در کل، موسسات حقوقی با ارائه خدمات حقوقی متنوع و حرفه‌ای، به حفظ نظم و عدالت در جامعه کمک می‌کنند و نقش بسیار مهمی در ایجاد یک جامعه عدالت‌محور و حقوق‌مدار ایفا می‌کنند.

موسسه داوری

فواید و مزایای مراجعه به موسسه داوری/حقوقی بجای دادگاه

قانون گذار این حق را به طرفین می دهد که برای حل اختلافات خودشان به داور یا یک موسه داوری مراجعه نمایند. با استفاده از این حق طرفین دعوا به جای اینکه به دادگاه مراجعه کنند و مدت طولانی درگیر روندها و تشریفات اداری ، نوبت رسیدگی و… بشوند می توانند خارج از دادگاه اختلافات خودشان را نزد یک داور متخصص و عادل ببرند و با صرف هزینه کمتر مشکلات و اختلافاتشان را به نتیجه برسانند.

دقت کنید رای داور مثل رای قاضی ست و کاملا قانونی می باشد مگر اینکه رای داور به ناحق و خلاف قانون صادر شود (که بعدا در دادگاه صالح قابل باطل شدن است) بنابراین اولین مزیت مراجع به یک موسسه حقوقی به جای دادگاه صرف هزینه و زمان کمتر است.

مهم ترین ویژگی سرعت در رسیدگی می باشد. یکی از بزرگترین مزایای موسسات داوری و حقوقی، سرعت در حل اختلافات است. فرآیند داوری به طور معمول به سرعت انجام می‌شود و طرفین می‌توانند به سرعت به تصمیم برسند، که این امر برای حل مسائل فوری و کاهش هزینه‌ها اهمیت دارد.

مزیت دیگری که در مراجعه به موسسات داوری وجود دارد این است که در دادگاه قاضی از پیش تعیین شده است و هیچ کدام از طرفین دعوی قاضی را انتخاب نمی کنند. اما آنها می توانند داور یا موسسه داوری مناسب را با شناخت و توافقی که دارند و اراده خودشان انتخاب نمایند. همچنین این امکان وجود دارد که اگر طرفین دعوی در انتخاب داور به توافق نرسند انتخاب داور به دادگاه صالح واگذار گردد.

مزیت دیگری که می توان نام برد محل رسیدگی به اختلافات طرفین می باشد. یعنی به جای حضور در دادگاه طرفین معمولا به محلی که داور مشخص نموده است مراجعه می کنند. همچنین فرآیند داوری معمولاً خصوصی انجام می‌شود و تصمیمات داوری به طور محرمانه اعلام می‌شوند. این امر از یک سو حفاظت از حقوق طرفین را تضمین می‌کند و از سوی دیگر، امکان نقدهای عمومی بر تصمیمات را به حداقل می‌رساند.

آنچه گفته شد تعدادی از مزایای مراجعه به موسسات داوری یه جای دادگاه می باشد. با توجه به افزایش جمعیت و به تبعیت از آن افزایش اختلافات و تعارضات تعداد زیادی پرونده در دادگاه ها وجود دارد که رسیدگی به همه‌ی این پرونده ها بر عهده قضات می باشد و با این تعداد بالای پرونده، عملا  مدت زمان طولانی برای بررسی و رسیدگی پرونده ها می طلبد که سبب نارضایتی مردم می شود. بنابراین مراجعه به موسسات داوری گزینه ی بسیار مناسبی برای حل اختلافات می باشد.

خدمات و دعاوی که در داوری ها/موسسات حقوقی قابل رسیدگی است

سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که آیا تمامی دعاوی قابلیت ارجاع به موسسات داوری را دارند؟ برای حل کدام دعاوی میتوان به موسسات داوری ارجاع کرد ؟

در پاسخ به سوال اول باید بگوییم که خیر! برخی از دعاوی از قبیل دعاوی ورشکستگی و دعاوی راجع به اصل نکاح، فسخ آن، طلاق و نسب به موجب ماده 496 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب و نیز دعاوی کیفری بر اساس اصل 36 قانون اساسی و ماده 12 قانون مجازات اسلامی قابلیت ارجاع به داوری را ندارند.

بطور خلاصه:

  • انواع معاملات (خودرو، دیون ناشی از اسناد تجاری، چک، سفته، قراردادهای اجاره)
  • قراردادهای منعقده با بانکها و موسسات مالی اعتباری (عقد مضاربه، مشارکت)
  • دعاوی مرتبط با مسائل تجاری، اعم از قراردادهای تجاری، اختلافات شرکا، مشکلات مالی، و دعاوی تجاری دیگر
  • دعاوی خانوادگی (تمکین، نفقه، مهریه و جهیزیه)
  • امور حسبی، ارث، وصیت، تقسیم ماترک
  • امور مرتبط با خرید و فروش ملک، اجاره، تنظیم قراردادهای املاک و مستغلات، و حل اختلافات
  • حتی تصادفات، امور بیمه خودرو و …

می بینید که در موسسات داوری و حقوقی، گستره‌ی خدماتی که قابل رسیدگی می‌باشد، بسیار وسیع و متنوع است. این موسسات به عنوان نهادهای تخصصی حقوقی ارائه دهنده خدمات حقوقی متنوع به افراد، شرکت‌ها، و نهادها می‌پردازند.

یعنی هر مشکلی که دارید خیلی راحت می توانید به موسسه داوری مراجعه کنید و با هزینه کمتر و زمان بسیار کمتر نسبت به دادگاه، به حق خود برسید! تازه اینو یادتون باشه، دادگاه برای رسیدگی به هر پرونده، سه ونیم درصد خواسته مورد رسیدگی را از شما به عنوان هزینه دادرسی دریافت می کند در حالیکه موسسه داوری فقط 2 درصد! تازه وقتی دادگاه برید سه سال طول میکشه کارتون حل بشه -یا نشه!-ولی در موسسه داوری حتی شده که 1 ماهه کار انجام بشه. یعنی هم زمان رسیدگی به کار شما نصف می شود هم هزینه شما!

بهترین موسسات داوری/حقوقی استان- ابتدا دو نکته مهم

در شهرکرد و استان چهارمحال و بختیاری بیش از 20 موسسه داوری مجاز وجود دارد که لیست کامل آنها با مدیر موسسه و شماره تماس را در قسمت بعد معرفی کرده ایم.

به این موضوع دقت کنید اگر داور یا موسسه حقوقی که مراجعه میکنید ضعیف باشد، داور شما باسواد، قانونمند و آشنا به قوانین حقوقی نباشد، بعد از صرف مدت ها و جمع اوری مدارک و هزینه و … احتمال ابطال رای داور وجود خواهد داشت! پس در انتخاب موسسه خیلی دقت کنید. ما سال هاست در فضای حقوقی شهرکرد و استان چهارمحال و بختیاری فعال هستیم و نتیجه تجربه چندین ساله خود را در قالب معرفی چند موسسه حقوقی/داوری در اختیارتان قرار می دهیم.

خییییلی مهم است که داور/مدیر موسسه ای که برای دعاوی خود انتخاب می کنید فردی سالم و منصف باشد که خدای نکرده با هر موضوع ساده ای به سمت یک طرف متمایل نشود! که البته خدای شکر همه داوران همینطور هستند! منتها ما در این لیست افرادی که خودمان شناخت 100 درصد داریم را معرفی می کنیم و اگر شما هم موسسه حقوقی/داوری می شناسید در نظرات معرفی کنید.

در حال حاضر بهترین موسسات داوری (که تا جایی که اطلاع دارم، همه این موسسات همزمان موسسه حقوقی هم هستند) در شهرکرد و استان عبارتند از:

1-موسسه داوری/حقوقی فرامرز قاسمیان

  • آدرس و تماس: شهرکرد، بین چهارراه فردوسی و آموزش پرورش، مجتمع الماس شهر، طبقه دوم موبایل 09134810300

در حال حاضر یکی از باسوادترین، قابل اعتماد ترین و مسئولیت پذیرترین موسسات داوری در استان چهارمحال و بختیاری موسسه داوری فرامرز قاسمیان نافچی ست با نام مهرافروز عدل یاران. ایشان سالها به عنوان نماینده حقوقی نهضت سواد آموزی استان و آموزشکده فنی پسران شهرکرد در مراجع قضایی مختلف در جای جای کشور و با موضوعات مختلف به عنوان نماینده حقوقی بوده اند و یکی از دلایل تسلط ایشان کامل به قوانین نیز همین موضوع است.

جزو داوران سالم و باتجربه ای ست که با میانبرها و راهکارهای قانونی که جلو پای شما قرار می دهد، روند نتیجه گیری شما و رسیدن به حقوق تان را به شکل قابل توجهی کوتاه می کند. اگر به موسسات مختلف حقوقی استان رفته باشید خواهید دید بسیاری از آنها یا به پرونده شما رسیدگی اندکی می کنند یا وقت آنچنانی صرف نمی کنند و یا …. که ممکن است منجر به طول کشیدن زیاد پرونده و حتی نرسیدن تان به حق تان شود در حالیکه آقای قاسمیان وسواس زیادی برای رسیدگی به پرونده ها دارد.

از طرفی برخلاف بسیاری از داوران، رای های صادره اش تقریبا همگی در دادگاه های صالح تایید نهایی شده اند (به دلیل اینکه کاملا قانونی کار می کند و کاملا شناخته شده می باشد). بنابراین اگر دنبال رسیدن به حقوق خود در کمترین زمان ممکن و با بالاترین احتمال ممکن هستید فرامرز قاسمیان را در اولویت قرار دهید.

ضمن اینکه می توانید با ایشان قرارداد بببندید و ایشان را به عنوان مشاور حقوقی/موسسه حقوقی خود انتخاب کنید تا همیشه یک تکیه گاه قدرتمند حقوقی که مدام به شما مشاوره می دهد را در کنار خود داشته باشید.

2-موسسه داوری مهر آئین آسمانی

  • آدرس و تماس: شهرکرد، حدفاصل میدان انقلاب و چهارراه سعدی، موبایل 09132800745

یکی دیگر از موسسات داوری خوب شهرکرد، که همزمان موسسه حقوقی هم هست و با مدیریت سید حمید حسینی همین موسسه می باشد. ایشان استاد دانشگاه پیام نور شهرکرد هستند و از نظر حقوقی بروز می باشد.

در بین جامعه حقوقی و هم استانی های عزیز فردی قابل اعتماد و شناخته شده هستند و درست مثل فرامرز قاسمیان می توانید به ایشان کاملا اعتماد کنید. همانطور که اشاره کردیم انتخاب داور/مدیر سالم و منصف بسیار مهم است که خدای نکرده حقی از شما ناحق نشود و گزینه های معرفی شده در این لیست با تاکید زیادی بر این موضوع معرفی شده اند که اقای حسینی از این موارد است.

3-موسسه حق گستر امین

  • آدرس و تماس: شهرکرد، میدان انقلاب، موبایل 09133814368

با مدیریت آقای محسن قائدامینی (نفر سمت چپ تصویر-عینک به چشم دارند) نیز یکی از موسسات خوب و قابل اعتماد استان است که در حال حاضر تنها موسسه داوری می باشد و به عنوان موسسه حقوقی فعالیت نمی کند و درست مثل دو موسسه بالا، مدیریت منظم، قانونمند و با سوادی را تحت نظر جناب قائد امینی ارائه میکند.

ایشان اولین موسسه داوری در استان چهارمحال و بختیاری هستند و جزو داوران قابل اعتماد و باسواد است و سوابق حقوقی زیادی می باشد بخصوص در سازمان آموزش و پرورش استان که منجر به داشتن تجربه زیاد و مسئولیت پذیری ایشان و فردی شناخته شده در بین همکاران است.

4-موسسه خانه انصاف طلوع مهر

  • آدرس و تماس: شهرکرد، چهارراه فصیحی، مجتمع امام حسین (ع) طبقه اول موبایل 09140762595

با مدیریت سرکار خانم زهرا قربانی زاده که همزمان وکیل دادگستری نیز می باشند در حال حاضر خدمات موسسه داوری را ارائه می دهند اما به دلیل اینکه شخصا وکیل نیز می باشند می تواند مشاوره حقوقی خوبی نیز دریافت کنید.

ایشان در بین مراجعان و همشهریان عزیز درست مثل سه نفر بالا به عنوان داوری مسئول و قابل اعتماد شناخته می شوند و به همین دلیل در این لیست معرفی می کنیم.

5-موسسه همای عدالت مهر جهانبین

  • آدرس و تماس: بروجن موبایل 09162802321

با مدیریت زهره غلامیان را در بروجن پیشنهاد می کنیم و اگر از شهرها یا روستاهای اطراف بروجن در استان چهارمحال و بختیاری هستید، یکی از بهترین و باتجربه ترین داوران را می توانید در شهر زیبای بروجن پیدا کنید.

6- موسسه داوری ترازوی مساوات خورشید فردا

  • آدرس و تماس: اردل موبایل 09162802321

در اردل موسسات داوری دیگری نیز فعالیت می کنند که ما در حال حاضر این موسسه را پیشنهاد می کنیم که با مدیریت اصغر رئیسی با نام موسسه داوری ترازوی مساوات خورشید فردا می باشد که در حال حاضر موسسه داوری می باشد و در زمینه موسسه حقوقی فعالیت نمی کند اما جزو افراد مطمئن و باسواد در اردل است و اگر در اطراف شهر اردل هستید توصیه ما این موسسه می باشد.

فرمانداری کوهرنگ/فرمانداری فارسان

لیست کامل موسسات داوری/موسسات حقوقی در شهرکرد و استان چهارمحال و بختیاری

نام موسسه مدیریت شهر تماس
موسسه داد آفرید فاصل محسن یزدانی شهرکرد 09133852474
موسسه داوری آریا عدل طاهر اشرف طاهری شهرکرد 09132807244
موسسه داوری دادآفرینان تبسم زندگی مجتبی برهانی شهرکرد 09131845156
موسسه داوری مهراندیش زردکوه پوران سرو آزاد شهرکرد 09133821277
موسسه داوری مهرافروز عدل یاران فرامرز قاسمیان شهرکرد 09134810300
موسسه داوری خانه انصاف طلوع مهر زهرا قربانی زاده شهرکرد 09140762595
موسسه داوری طلوع افتخار مهر بختیاری زهرا باقری شهرکرد 09133827167
موسسه داوری یگانه مهر شریف ریحانه بنی طالبی شهرکرد 09138868050
موسسه داوری ندای عدل پویان منجی دنا زهرا الیاسی شهرکرد 09120736740
موسسه داوری نوید صبح امید افسانه حسن زاده شهرکرد 09135922922
موسسه داوری امید روشن زاگرس سید شروین جزایری شهرکرد 09133837823
موسسه داوری عدالت خواه آوازه زردکوه سردار لطفی شهرکرد 09131847953
موسسه داوری مهر آئین آسمانی سید حمید حسینی شهرکرد 09132800745
موسسه داوری حق گستر امین محسن قائد امینی شهرکرد 09133814368
موسسه داوری همای عهدآفرین مهر پویان مرضیه مهرانفر شهرکرد 09162180794
موسسه داوری آریا مژده عدالت طاهر یعقوب طاهری سامان 09132807244
موسسه داوری ترازو عدالت زرد کوه فاطمه اکرمی فرد بروجن 09137216394
موسسه داوری همای عدالت محور زمان منوچهر اکبری بروجن 09131816137
موسسه داوری پیام آور حق و عدالت زاگرس مریم رحیمی بروجن 09132848937
موسسه داری مهرپرور حقیقت جو سمانه للـه گانی بروجن 09130585416
موسسه داوری همای عدالت مهر جهانبین زهره غلامیان بروجن 09162802321
موسسه داوری میانجی گران حقیقت جو کیار سعید داوری شلمزار 09162756544
موسسه داوری ترازوی مساوات خورشید فردا اصغر رئیسی اردل 09131836579
موسسه داوری عبرت و آرامش بلداجی بیژن نادری بلداجی 09133839593

نکاتی که برای موفقیت در هر پرونده قضایی باید بلد باشید

برای موفقیت در هر پرونده قضایی، آگاهی از نکات حیاتی حقوقی و اجتناب از اشتباهات ممکن است کلیدی باشد. در ادامه نکاتی که برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب در پرونده قضایی لازم است بدانید آورده شده است.

اولین نکته مشورت با یک وکیل مجرب و متخصص در زمینه پرونده مربوطه می باشد. یک وکیل خوب با توجه به تجربه و همچنین تسلط به قوانین و روند های قانونی حافظ حقوق و منافع شما خواهد بود . همچنین سعی کنید ارتباط موثری با وکیل خود داشته باشد و با او همکاری کنید.

مورد دوم برای موفقیت در یک پرونده قضایی جمع آوری کلیه ی شواهد و مستنداتی است که ممکن است در روند پروند به شما کمک کمنند شواهد پایه و اساس محکمی برای ادعای شما در دادگاه می باشند.

سایت استانداری چهارمحال وبختیاری

پیش بینی هزینه های مربوط به پرونده مانند حق وکالت، هزینه دادگاهی و… نیز امر مهمی است تا از نظر مالی آمادگی و مدیریت مالی مناسبی داشته باشید.

سعی کنید در مورد رونده های قانونی و قوانین مربوطه مطالعه داشته باشید و اطلاعات جمع آوری کنید. قبل از ورود به دادگاه، مطالعه یا مشاوره حقوقی در مورد راهکارهای حل و فصل، از جمله مذاکره، داوری، یا تسویه وساطت، ممکن است به شما کمک کند تا بهترین استراتژی را انتخاب کنید.

احترام به فرآیند های قانونی و قوانین و مقررات نیز در موفقیت در پرونده اهمیت بسیاری دارد.

‫2 دیدگاه ها

  1. خسته نباشید برای مطالبه خسارت اگه تصادف کرده باشیم میشه رفت داوری ها زود انجام بدن بجای اینهمه دادگاه و بیمه رفتن؟

    1. سلام بله برای همه ی دعاوی مالی (هر چیزی که مربوط به پول و موضوعات مالی باشه!) میتونین به داوری ها مراجعه کنید در یکی دو هفته واستون انجام میدن تا اینکه دادگاه برید و ماه ها رفت وامد..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا